Het geheim ligt in het materiaal dat wordt gebruikt in Oceano’s plantaardige capsules. We maken ze volledig van suikerriet en suikerbieten. Dit betekent dat de capsule onder bepaalde omstandigheden volledig kan worden afgebroken tot compost.

De meeste koffiecapsules gebruiken een aluminium zakje om de koffie vers te houden, maar dat doen wij niet. Aluminium laat niet alleen een vies giftig spoor achter na verwijdering , maar is ook niet-hernieuwbaar en vereist veel energie en chemicaliën om te produceren. In plaats daarvan heeft Oceano een plantaardige zuurstofbarrière ingebouwd om de koffie vers te houden. Dit betekent dat de hele capsule kan worden gekauwd en uitgespuugd door onze kleine microbiële vrienden, waarbij biomassa, CO2 en water achterblijven.

In tegenstelling tot de plantaardige kunststoffen die bij de productie van Oceano wordt gebruikt, worden de meeste conventionele koffiecapsules gemaakt van op aardolie gebaseerde kunststoffen. Micro-organismen kunnen deze materialen niet verteren, en dus blijven ze er vanaf waardoor de capsule niet wordt afgebroken.

Geef een reactie