De huidige manier waarop we leven is niet duurzaam. We onttrekken bronnen in een enorm tempo, gebruiken ze op en gooien ze zonder twee keer na te denken weg. Deze manier van denken zet onze planeet onder enorme druk en heeft een serieuze heroverweging nodig. Wereldwijd momentum begint te verschuiven naar een nieuwe, meer circulaire manier van denken.

Momenteel is er een beroep op twee niet-hernieuwbare bronnen om koffiecapsules te maken: kunststoffen op basis van olie en aardgas en aluminium. Op petroleum gebaseerde kunststoffen zijn de poster boy voor een open-loop (wieg tot graf) levenscyclus. Ze worden zelden gerecycled (ongeveer 2% zijn), en eindigen meestal ofwel gestort of verbrand na gebruik.

Oceano koffiecapsules zijn gemaakt van composteerbare plantaardige kunststoffen (PLA). Dit materiaal is slim ontworpen om te ontleden en laat niets anders over dan gezonde biologische voedingsstoffen, die veilig kunnen worden teruggebracht in een gesloten kringloop.

– Elke pod zelf zal binnen 12 weken volledig degenereren wanneer deze in de compostbak wordt weggegooid

– De Green Ring-certificering biedt de zekerheid dat de cup koffie bevat van bonen van hoge kwaliteit die op een eerlijke manier zijn verzameld.

– Alleen capsules met de groene markering rond de kroon en de groene ringafdichting op de verpakking voldoen aan onze strikte regels en de EN13432-norm.

Geef een reactie